Elegancka restauracja, mieszcząca się na dawnym podworcu, przykryta wielkim szklanym dachem, jest warta odwiedzenia nie tylko z racji walorów kulinarnych. Imponująca stalowa konstrukcja, wkomponowana w stare ceglane mury, jest odważnym połączeniem tradycji Śląska z nowoczesnymi trendami architektonicznymi.

Cristallo oferuje bogactwo smaków i aromatów Italii. Współtwórcami propozycji kulinarnych są włoscy mistrzowie kuchni, a także polscy kucharze, którzy zdobywali swe umiejętności na Półwyspie Apenińskim. Menu zmienia się wraz z porami roku. Wiosną królują nowalijki, latem szparagi i karczochy. Jesienią i zimą proponowane są dary lasu i dziczyzna. Bogata karta win włoskich zachwyci najbardziej wyrafinowanych miłośników i smakoszy.

Szef Kuchni – Przemysław Budziński

15 lat pracuje jako kucharz, szef kuchni. Pracował za granicą w 4 i 5 gwiazdowych Hotelach.
W Polsce szkolił się u najlepszych, szlifując swój fach między innymi u Wojciecha Modesta Amaro, Krzysztofa Rabka i Dariusza Barańskiego. Szczególnie ten ostatni jest dla niego wielką inspiracją.
Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gault & Milau. Laureat konkursu gastronomicznego „Wine & Food Noble Night”.
Jego druga pasja to cukiernictwo. W kuchni ceni dobry produkt, różne techniki.

GALERIA

Kontakt

Dworcowa 5, Katowice
monopol@hotel.com.pl
+48 32 782 82 82

Korzystając z serwisu zgadzasz się na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close