


Restauracja Rybki Nove, zlokalizowana jest na dwóch poziomach nowszej części Hotelu. Duża, ustawna przestrzeń tworzy wspaniały potencjał aranżacyjny, wzbogacony o możliwość bezpośredniego połączenia z salą konferencyjną. To miejsce przeznaczone nie tylko na kameralne spotkania biznesowe, ale i na wielkie konferencje, bankiety czy przyjęcia weselne.
Menu zmienia się wraz z porami roku. Wiosna i lato to czas świeżych warzyw, szparagów i karczochów. Jesienią i zimą zdecydowanie dominują w karcie dziczyzna, grzyby i owoce leśne. Wszystko w subtelnej i nowatorskiej aranżacji. Ponadto na gości restauracji czeka bogata karta win, która zadowoli znawców i miłośników tego trunku.
Szef Kuchni – Krzysztof Żurek
Pochodzi i mieszka na stałe w Krakowie. Z wykształcenia kucharz, z zamiłowania kucharz.
Należy do pokolenia, które zmieniało kształt i sposób myślenia o polskiej gastronomii. Przygodę z nowoczesną kuchnią rozpoczął w Restauracji pod Różą, gdzie miał okazję współpracować z Alfredo Chiocchetti jego mistrzem i przewodnikiem.
Doświadczenie zdobywał w wielu innych renomowanych restauracjach w całej Polsce w tym między innymi w Restauracji Concept Warszawa, Monopol Katowice, Restauracji Biblioteka Warszawa, Monopol Wrocław, Concept13 w warszawskim DH Vitkac.
Praktykę zdobywał równocześnie poza graniacmi Polski, u boku najlepszych kucharzy w takich renomowanych restuaracjach jak Pichler Bolzano, Al Bersagliere Mantua czy Onice Florencja. Wszystkie mogące pochwalić się rekomendacją przewodonika Michelin.
Bardzo ceni różnorodność i jakość włoskich produktów. Lubi łamać standardy, prowokować odważnymi zestawieniami smaków, których nieustannie poszukuje.

KONTAKT
Szczepańska 5, Kraków
trzy-rybki@hotel.com.pl
+48 12 384 08 08