

Restauracja Pod Różą od ponad 20 lat szczyci się autorską kuchnią, której inspirację sięgają międzynarodowych źródeł. Nie brakuje tu także polskich, wytrawnych produktów i nowoczesnego podejścia do rodzimej kuchni.
Renomę Restauracji znajdującej się w najstarszym Hotelu w Krakowie doceniają wszyscy smakosze kuchni na najwyższym poziomie. Przychodząc tutaj można być pewnym jakości. Kuchnia słynie z własnoręcznej produkcji, unika półśrodków.
Znamienitym dla tego miejsca są także kolacje degustacyjne w stylu „Fine Dining”, które pokazują skale możliwości Szefa Kuchni. Renomowany ranking Wine Spectator uznał tutejszą kartę win za jedną z najbogatszych w świecie. Wine Bar kusi w lecie w pięknej krakowskiej bramie, a na miłośników trunku Bachusa w podziemiach piwnic z XIV wieku, cały rok czeka Vinoteka. Tu można degustować ponad 300 gatunków włoskich win.
Szef Kuchni – Miłosz Grabowski
Kuchnia Miłosza Grabowskiego – to pełne niespodzianek połączenia smaków zbudowane na klasycznych fundamentach. Warsztatu uczył się od najlepszych w Londynie. Współpracował z takimi tuzami kuchni jak Gordon Ramsay, czy Szefowa Clare Smyth. 2-gwiazdkowy Szef Arnauld Bignon – dał Mu fantastyczną szkołę klasycznej kuchni francuskiej, osobiście doceniając talent i zaangażowanie.
Miłosz doskonale wie, czym jest ciężka praca z Mistrzami w swojej dziedzinie. Jest także pasjonatem wiedzy. Zawsze stara się wykraczać poza konwencje, choć ceni sobie pokorę.
10 lat w spędzonych w najbardziej prestiżowych miejscach Londyńskiej gastronomii dodało mu pewności siebie w tworzeniu autorskich pomysłów, które dzisiaj ma zamiar wykorzystywać w rodzimej kuchni. Entuzjazm i zapał sprawiają, że styl pracy Miłosza szybko zostaje zauważany.

Kontakt
Floriańska 14, Kraków
ristorante@hotel.com.pl
+48 12 424 33 81