

Restauracja Concept 13 znajduje się na piątym piętrze DH VITKAC.
Urządzone ze smakiem i dbałością o każdy szczegół, nowoczesne, przeszklone wnętrze z piękna panoramą stolicy, potrawy kuchni międzynarodowej, tappanyaki a także selekcja steków z grilla przygotowywanych bezpośrednio w otwartej części kuchni, zachwycą najbardziej wymagających klientów.
Wyjątkowość naszej kuchni opiera się na doświadczeniu oraz innowacyjności w tworzeniu potraw, a także na zaangażowaniu wynikającym z kulinarnych pasji naszych kucharzy.
Od poniedziałku do piątku od 12.00 do 16.00 serwujemy Lunch w formie degustacyjnej 5-cio daniowej.
W okresie letnim zapraszamy naszych gości na taras.
W każdy weekend w godzinach 12.00 – 18.00 zapraszamy do specjalnego kącika dla dzieci. Na najmłodszych czekają gry i zabawy pod opieką profesjonalnych opiekunek.
Szef kuchni – Rabie Abed Alsalam
Studiował na Uniwersytecie w Damaszku, pracował w Bejrucie, na Cyprze, w Londynie, a na końcu – w Warszawie. Bardzo ważna w jego życia jest natura. Każdą wolną chwilę stara się spędzać na jej łonie.
Inspiracje czerpie z doświadczeń z życiowej drogi jaką przeszedł. Z tego, skąd pochodzi i jak smak miał wpływ na jego życie. Jego najmilsze wspomnienia są związane z potrawami, jakich doświadczył w swoim rodzinnym mieście, ale ma wielki szacunek dla polskiej kuchni, która stała się jego nowym domem.
„Gotowanie przynosi mi szczęście i robię to najlepiej, jak potrafię. Po 5 latach pracy z Darkiem Barańskim nie mogę sobie wyobrazić lepszego nauczyciela niż on. Szanuję również Gordona Ramsaya za jego sposób gotowania, imperium, które zbudował i jego osobisty i zawodowy sukces. „
Jego ulubioną kuchnią jest kuchnia azjatycka.

Kontakt
DH VITKAC, Bracka 9, Warszawa
rezerwacje indywidualne:
concept13.bracka@hotel.com.pl
+48 22 310 73 73
rezerwacje grupowe / konferencje:
restauracja.concept13@hotel.com.pl
+48 600 939 500