Hotel Monopol Wrocław
Wrocław, Modrzejewskiej 2
Niezwykłe wnętrza Hotelu Monopol to doskonały wybór na organizację przyjęcia weselnego lub ceremonii zaślubin. Wybierając nasz hotel możecie być Państwo pewni, iż profesjonalizm i doświadczenie naszego zespołu zaspokoją Państwa oczekiwania. Zadbamy o to, by czuli się Państwo wyjątkowo nie tylko w dniu ślubu, ale i podczas całego okresu jego przygotowań. W ramach organizacji przyjęć oddajemy do Państwa dyspozycji ekskluzywną powierzchnię Restauracji Monopol.
USŁUGI DODATKOWE
Nasz personel dołoży wszelkich starań, by spełnić Państwa wszystkie oczekiwania. Oferujemy naszą pomoc w organizacji wszelkich usług dodatkowych, jak fotograf, sesje ślubne, florysta, fryzjer, zespoły muzyczne i wiele innych.
APARTAMENTY I POKOJE
W prezencie od hotelu, Nowożeńcy otrzymują nocleg w jednym z apartamentów*. Centrum Wellnes dostępne jest bezpłatnie dla wszystkich gości hotelowych. Uczestnicy wesela otrzymują preferencyjne stawki na noclegi w pokojach.
* Oferta dotyczy wesela min. 60 osób
MENU
Menu przygotowywane jest indywidualnie, zgodnie z preferencjami naszych gości.
Bufet
BUFET – OPCJE i CENY
1. 120 zł/ osoba
dania zimne – 6 dań + pieczywo, masło,
sałatki – 4 dania,
dania ciepłe – 3 dania,
dodatki do dań ciepłych – 1 danie,
desery – 4 dania
2. 140 zł/ osoba
dania zimne – 7 dań + pieczywo, masło,
sałatki – 4 dania,
dania ciepłe – 4 dania,
dodatki do dań ciepłych – 2 dania,
desery – 4 dania
3. 160 zł/ osoba
dania zimne – 9 dań + pieczywo, masło,
sałatki – 4 dania,
dania ciepłe – 4 dania,
dodatki do dań ciepłych – 3 dania,
desery – 5 dań
DANIA ZIMNE
Schab pieczony z rozmarynem
Schab pieczony ze śliwką
Pieczony boczek z wędzonymi śliwkami
Galaretka wieprzowa
Pasztet wieprzowy
Pasztet wieprzowo-kaczy z pistacjami
Rostbef z musztardą francuską
Wędzony ozór wołowy z remuladą z selera
Pieczona szynka w miodzie
Wołowina z serem ricotta i orzechami
Cielęcina z sosem tuńczykowym
Indyk w ziołach
Śledzie w śmietanie
Śledzie w oleju lnianym
Wędzony łosoś z kwaśną śmietaną
Tarta serowa ze szpinakiem
Wybór polskich wędlin
Warzywa marynowane
SAŁATKI
Mix sałat z pomidorami i ogórkiem
Mix sałat z pomidorkami cherry, kurczakiem i octem balsamicznym
Mix sałat z łososiem i kaparami
Mix sałat z pomidorkami cherry, ogórkiem i owczym serem
Sałatka Cezar z krewetkami, parmezanem i grzankami
Sałata Cezar z bekonem, grzankami, parmezanem i szczypiorkiem
Sałatka z kuskusem, ośmiornicą i miętą
Sałatka Grecka z fetą, pomidorami, papryką, oliwkami i bazylią
Sałatka Caprese (pomidory, mozzarella, bazylia, oliwa)
Sałatka z selerem korzennym, roszponką i orzechami laskowymi
Sałatka z wędzonym łososiem, roszponką, kaparami i oliwkami
DANIA CIEPŁE
Czerwony barszcz z krokietem z kapustą i grzybami
Żurek z białą kiełbasą
Flaczki cielęce z pomidorkami confit i imbirem
Szaszłyki z kurczaka w mleku kokosowym (2 sztuki/ osoba)
Golonka glazurowana ciemnym piwem
Beef Strogonow
Żeberka na zasmażanej kapuście z boczkiem
Szynka wieprzowa z grzybami
Udziec jagnięcy z rozmarynem
Łosoś pieczony z szalotkami
Pikantny, chrupiący indyk
Indyk w sosie pesto
Uda z kaczki confit z jabłkami i majerankiem
Krewetki w zielonym curry
Pierogi z cielęciną
Pierogi z wędzonym kozim serem
Pierogi ruskie
Gołąbki
DODATKI DO DAŃ CIEPŁYCH
Kluski śląskie
Pieczone ziemniaki
Gnocchi ziemniaczane
Ziemniaki z masłem i koperkiem
Kasza gryczana z tymiankiem
Ryż szafranowy
Czerwona Kapusta z jeżynami
Kapusta zasmażana
Warzywa gotowane
Warzywa grillowane
Glazurowana marchew z estragonem
DESERY
Szarlotka z waniliowym chantilly
Sernik klasyczny
Ciasto serowe na miodowym spodzie
Keks orzechowy z pralinowym kremem
Ciasto jogurtowo-malinowe na pistacjowym biszkopcie
Ciasto bananowo-czekoladowe
Tarta cytrynowa
Tarta czekoladowo-karmelowa
Panna cotta z sosem malinowym
Mus jogurtowy z owocami leśnymi
Tiramisu Krem cytrynowy
Krem orzechowy
Krem kawowy
Krem waniliowy
Pianka truskawkowa
Owoce sezonowe
ALKOHOLE
ALKOHOLE
Ceny przykładowych alkoholi (rozliczenie zgodnie z konsumpcją)
WINA
Wino Musujące Prosecco – 109 zł brutto / butelka
Szampan BILLECART SALMON Brut Reserve – 299 zł brutto / butelka
Szampan Veuve Clicquot Brut – 329 zł brutto / butelka
Wino Białe – 75 zł brutto / butelka
Wino Czerwone 75 zł brutto / butelka
WÓDKA
Wódka Wyborowa – 70 zł brutto / butelka 0,7 L
Wódka Ostoya – 100 zł brutto / butelka 0,7 L
Wódka Belvedere – 200 zł brutto / butelka 0,7 L
ALKOHOL BIAŁY
Gin Beefeater – 140 zł brutto/ butelka 0,7 L
Plantation Barbados Rum – 170 zł brutto/ butelka 0,7 L
Don–Julio Blanco Tequila– 290 zł brutto/ butelka 0,7 L
WHISKY
Chivas Regal 12 YO – 200 zł brutto / butelka 0,7 L
Jack Daniels – 190 zł brutto / butelka 0,7 L
Bulleit Bourbon – 240 zł brutto / butelka 0,7 L
Balvenie 12 y.o – 250 zł brutto / butelka 0,7 L
Laphroaig 10 y.o. – 300 zł brutto / butelka 0,7 L
Glenmorangie Original –300 zł brutto / butelka 0,7 L
COGNAC
Hennessy Very Special – 300 zł brutto / butelka 0,7 L
Hennesy X.O. – 1100 zł brutto / butelka 0,7 L
PIWO
Piwo butelkowe Grolsch – 12 zł / butelka 0,33 L
Piwo butelkowe regionalne Browar Stumostów – 19 zł / butelka 0,5 L
KOKTAJLE – 25 zł/ szt. (rozliczenie zgodnie z konsumpcją) –
– Whisky Sour (Chivas Regal 12 YO, sok z cytryny, cukier, białko jajka opcjonalnie)
– Elderflower Collins (Wyborowa, kordial z dzikiego bzu, cytryna, cukier, woda gazowana)
– Mojito (Havana 3 anos, mięta, cukier, limonka)
– Caipirinha (Cachaca, cukier, limonka)
– Cosmopolitan ( wódka cytrusowa, likier pomarańczowy, żurawina, limonka
Hotel wyraża zgodę na przyniesienie własnego alkoholu ( jeden rodzaj) w butelkach nie większych niż 0,7l
– opłata serwisowa 40 zł za każdą otwarta butelkę.

NAPOJE
OPCJA I
Kawa, herbata, woda mineralna 25 zł / osoba
OPCJA II
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe 35 zł / osoba
OPCJA III
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe, napoje gazowane
(pepsi, 7up, Schweppes) 45 zł / osoba

Torty Weselne
w ramach deseru lub jako dodatkowa płatna opcja – 150 zł / kg
Biszkopt czekoladowy / mus czekolada-whisky / mus kawowy
Kokos/ marakuja / limonka
Biszkopt biały / mus kokos-limonka / krem marakuja
Truskawka / wanilia / śmietana
Biszkopt waniliowy / mus truskawkowy / mus śmietankowo-waniliowy
Banan / karmel / orzech arachidowy
Biszkopt orzechowy / mus bananowy / krówka z orzechami
Malina / biała czekolada / mięta
Biszkopt biały / mus malinowy / mus biała czekolada z miętą
Limonka / marakuja
Pomarańcza / czekolada / wanilia
Biszkopt czekoladowy / mus czekoladowy z wanilią / mus pomarańczowy
Pistacja / gruszka / czekolada
Biszkopt pistacja / krem pistacja / mus gruszka / mus czekolada
Mango / mandarynka
Biszkopt biały / mus mango / mus mandarynka
Czekolada mleczna / jagoda / śmietana
Biszkopt biały / mus czekolada / mus jagodowo-śmietankowy
Jabłko / karmel / orzech laskowy
Biszkopt czekoladowy / krówka z orzechami / mus jabłkowy
Kontakt
H. Modrzejewskiej 2, 50-071 Wrocław
event@hotel.com.pl
monopol.wroclaw@hotel.com.pl
+ 48 71 77 23 772
fax: +48 71 77 23 778