Hotel Monopol Wrocław
Wrocław, Modrzejewskiej 2
Niezwykłe wnętrza Hotelu Monopol to doskonały wybór na organizację przyjęcia weselnego lub ceremonii zaślubin. Wybierając nasz hotel możecie być Państwo pewni, iż profesjonalizm i doświadczenie naszego zespołu zaspokoją Państwa oczekiwania. Zadbamy o to, by czuli się Państwo wyjątkowo nie tylko w dniu ślubu, ale i podczas całego okresu jego przygotowań. W ramach organizacji przyjęć oddajemy do Państwa dyspozycji ekskluzywną powierzchnię Restauracji Monopol.
USŁUGI DODATKOWE
Nasz personel dołoży wszelkich starań, by spełnić Państwa wszystkie oczekiwania. Oferujemy naszą pomoc w organizacji wszelkich usług dodatkowych, jak fotograf, sesje ślubne, florysta, fryzjer, zespoły muzyczne i wiele innych.
APARTAMENTY I POKOJE
W prezencie od hotelu, Nowożeńcy otrzymują nocleg w jednym z apartamentów*. Centrum Wellnes dostępne jest bezpłatnie dla wszystkich gości hotelowych. Uczestnicy wesela otrzymują preferencyjne stawki na noclegi w pokojach.
* Oferta dotyczy wesela min. 60 osób
MENU
Menu przygotowywane jest indywidualnie, zgodnie z preferencjami naszych gości.
Bufet
BUFET – OPCJE i CENY
OPCJA 1 – 120 zł/ osoba
dania zimne – 6 dań + pieczywo, masło
sałatki – 4 dania,
dania ciepłe – 3 dania,
dodatki ciepłe – 1 danie,
desery – 4 dania
OPCJA 2 – 140 zł/ osoba
dania zimne – 7 dań + pieczywo, masło
sałatki – 4 dania
dania ciepłe – 4 dania
dodatki ciepłe – 2 dania
desery – 4 dania
OPCJA 3 – 160 zł/ osoba
dania zimne – 9 dań + pieczywo, masło
sałatki – 4 dania
dania ciepłe – 4 dania
dodatki ciepłe – 3dania
desery – 5 dań
DANIA ZIMNE
Schab pieczony z rozmarynem
Schab pieczony ze śliwką
Pieczony boczek z wędzonymi śliwkami
Galaretka wieprzowa
Pasztet wieprzowy
Pasztet wieprzowo-kaczy z pistacjami
Rostbef z musztardą francuską
Ozór wołowy z remuladą z selera i roszponką
Pieczona szynka w miodzie
Wołowina z serem ricotta i orzechami
Cielęcina z sosem tuńczykowym
Śledzie w śmietanie
Śledzie w oleju lnianym
Wędzony łosoś z kwaśną śmietaną
Tarta serowa ze szpinakiem
Tarta z serem i boczkiem
Wybór polskich wędlin
Warzywa marynowane
SAŁATKI
Mix sałat z pomidorami i ogórkiem
Mix sałat z pomidorkami cherry, kurczakiem i octem balsamicznym
Mix sałat z łososiem i kaparami
Mix sałat z pomidorkami cherry, ogórkiem i owczym serem
Sałatka Cezar z krewetkami, parmezanem i grzankami
Sałata Cezar z bekonem, grzankami, parmezanem i szczypiorkiem
Sałatka z kuskusem, ośmiornicą i miętą
Sałatka Grecka z fetą, pomidorami, papryką, oliwkami i bazylią
Sałatka Caprese (pomidory, mozzarella, bazylia, oliwa)
Sałatka z selerem korzennym, roszponką i orzechami laskowymi
Sałatka z wędzonym łososiem, roszponką, kaparami i oliwkami
DANIA CIEPŁE
Czerwony barszcz z krokietem z kapustą i grzybami
Żurek z białą kiełbasą
Zupa gulaszowa z wędzoną papryką
Szaszłyki z kurczaka w mleku kokosowym (2 sztuki/ osoba)
Golonka glazurowana ciemnym piwem
Beef Strogonow
Żeberka na zasmażanej kapuście z boczkiem
Pieczona szynka wieprzowa z żurawiną
Udziec jagnięcy z rozmarynem
Łosoś pieczony z szalotkami
Dorsz z sosem ziołowym
Indyk w sosie pesto
Uda z kaczki confit z jabłkami i majerankiem
Krewetki w curry
Pierogi z cielęciną
Pierogi ruskie
Gołąbki
DODATKI DO DAŃ CIEPŁYCH
Kluski śląskie
Pieczone ziemniaki
Gnocchi ziemniaczane
Ziemniaki z masłem i koperkiem
Kasza gryczana z tymiankiem
Ryż z warzywami
Czerwona Kapusta z jeżynami
Kapusta zasmażana
Warzywa gotowane
Warzywa grillowane
Sezonowe warzywa z klarowanym masłem
Glazurowana marchew z estragonem
DESERY
Szarlotka z waniliowym chantilly
Sernik klasyczny
Ciasto serowe na miodowym spodzie
Brownie z orzechami
Ciasto jogurtowo-malinowe na pistacjowym biszkopcie
Ciasto bananowo-czekoladowe
Tarta cytrynowa
Tarta czekoladowo-karmelowa
Panna cotta z sosem malinowym
Mus jogurtowy z owocami leśnymi
Tiramisu
Krem cytrynowy
Krem orzechowy
Krem kawowy
Krem waniliowy
Pianka truskawkowa
Owoce sezonowe
ALKOHOLE
Ceny przykładowych alkoholi (rozliczenie zgodnie z konsumpcją)
WINA
Wino musujące Prosecco – 120 zł brutto/ butelka
Szampan Billecart Salmon, Brut Réserve – 300 zł brutto/ butelka
Szampan G.H. Mumm, Cordon Rouge, Brut – 320 zł brutto/ butelka
Szampan, Perrier-Jouët, Grand Brut – 400 zł brutto/ butelka
Wino białe – 80 zł brutto/ butelka
Wino czerwone – 80 zł brutto/ butelka
WÓDKA
Wyborowa – 100 zł brutto/ butelka 0,7l
Ostoya – 140 zł brutto/ butelka 0,7l
Wyborowa Exquisite – 280 zł brutto/ butelka 0,7l
Belvedere – 300 zł brutto/ butelka 0,7l
GIN
Beefeater London Dry Gin – 190 zł brutto/ butelka 0,7l
Bombay Sapphire – 220 zł brutto/ butelka 0,7l
Hendrick’s – 320 zł brutto/ butelka 0,7l
RUM
Havana Club 3 Años – 190 zł brutto/ butelka 0,7l
Havana Club 7 Años – 240 zł brutto/ butelka 0,7l
Dictador 12 YO – 390 zł brutto/ butelka 0,7l
TEQUILA
Olmeca Altos Plata – 320 zł brutto/ butelka 0,7l
WHISKY
Jameson – 220 zł brutto/ butelka 0,7l
Jack Daniel’s – 240 zł brutto/ butelka 0,7l
Chivas Regal 12YO – 260 zł brutto/ butelka 0,7l
Four Roses – 340 zł brutto/ butelka 0,7l
Glenlivet 15YO – 400 zł brutto/ butelka 0,7l
Ardbeg 10YO – 450 zł brutto/ butelka 0,7l
COGNAC
Martell VS – 330 zł brutto/ butelka 0,7l
Martell VSOP – 490 zł brutto/ butelka 0,7l
Martell XO – 1100 zł brutto/ butelka 0,7l
PIWO
Piwo butelkowe Grolsch – 15 zł brutto/ butelka 0,33l
Piwo butelkowe regionalne (Browar Stu Mostów) – 25 zł brutto/ butelka 0,5l
Piwo bezalkoholowe – 20 zł brutto/ butelka 0,5l
Hotel wyraża zgodę na przyniesienie własnego alkoholu ( jeden rodzaj) w butelkach nie większych niż 0,7l –
opłata serwisowa 40 zł za każdą otwarta butelkę.

NAPOJE
OPCJA I
Kawa, herbata, woda mineralna 25 zł / osoba
OPCJA II
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe 35 zł / osoba
OPCJA III
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe, napoje gazowane
(pepsi, 7up, Schweppes) 45 zł / osoba

Torty Weselne
w ramach deseru lub jako dodatkowa płatna opcja – 150 zł / kg
Biszkopt czekoladowy / mus czekolada-whisky / mus kawowy
Kokos/ marakuja / limonka
Biszkopt biały / mus kokos-limonka / krem marakuja
Truskawka / wanilia / śmietana
Biszkopt waniliowy / mus truskawkowy / mus śmietankowo-waniliowy
Banan / karmel / orzech arachidowy
Biszkopt orzechowy / mus bananowy / krówka z orzechami
Malina / biała czekolada / mięta
Biszkopt biały / mus malinowy / mus biała czekolada z miętą
Limonka / marakuja
Pomarańcza / czekolada / wanilia
Biszkopt czekoladowy / mus czekoladowy z wanilią / mus pomarańczowy
Pistacja / gruszka / czekolada
Biszkopt pistacja / krem pistacja / mus gruszka / mus czekolada
Mango / mandarynka
Biszkopt biały / mus mango / mus mandarynka
Czekolada mleczna / jagoda / śmietana
Biszkopt biały / mus czekolada / mus jagodowo-śmietankowy
Jabłko / karmel / orzech laskowy
Biszkopt czekoladowy / krówka z orzechami / mus jabłkowy
Kontakt
H. Modrzejewskiej 2, 50-071 Wrocław
event@hotel.com.pl
monopol.wroclaw@hotel.com.pl
+ 48 71 77 23 772
fax: +48 71 77 23 778