Wyjątkowy projekt w skali Krakowa. Restauracja z zamysłem wyłącznie autorskich degustacji. Ukryta we wnętrzach restauracji pod różą przyciąga aurą tajemniczości i eleganckiego minimalizmu. Każdy gość po przekroczeniu progu tego miejsca powinien poczuć się niepotwarzalnie. Kilku-daniowe degustacje przygotowywane są tutaj z należytym pietyzmem i troską o każdy wykorzystany produkt. To kulinarna podróż przez wielokulturowe inspiracje i regionalną wyjątkowość. W małej sali szeef roomu łączymy smaki, aromaty i estetykę serwowanych potraw dodając od siebie element zaskoczenia i pasji. Znakomicie dobrane wina będą tutaj podsycać apetyt, ale także przedłużać, czy równoważyć smaki potraw.

Kontakt

Floriańska 14, Kraków
ristorante@hotel.com.pl
+48 12 424 33 81

Szef Kuchni – Miłosz Grabowski

Kuchnia Miłosza Grabowskiego – to pełne niespodzianek połączenia smaków zbudowane na klasycznych fundamentach. Warsztatu uczył się od najlepszych w Londynie. Współpracował z takimi tuzami kuchni jak Gordon Ramsay, czy Szefowa Clare Smyth. 2-gwiazdkowy Szef Arnauld Bignon – dał Mu fantastyczną szkołę klasycznej kuchni francuskiej, osobiście doceniając talent i zaangażowanie.

Miłosz doskonale wie, czym jest ciężka praca z Mistrzami w swojej dziedzinie. Jest także pasjonatem wiedzy. Zawsze stara się wykraczać poza konwencje, choć ceni sobie pokorę.

10 lat w spędzonych w najbardziej prestiżowych miejscach Londyńskiej gastronomii dodało mu pewności siebie w tworzeniu autorskich pomysłów, które dzisiaj ma zamiar wykorzystywać w rodzimej kuchni. Entuzjazm i zapał sprawiają, że styl pracy Miłosza szybko zostaje zauważany.

Korzystając z serwisu zgadzasz się na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close