Restauracja „Amarone” to hołd złożony włoskiemu stylowi. Architektura sklepień, marmurów i szklanego dachu przypomina do złudzenia uliczki urokliwej Italii. Pierwsze menu układał gwiazdkowy Szef – Alfredo Chiocchetti, który w swoi czasie był prekursorem włoskiej kuchni na tym poziomie w Krakowie. Lekki, świeży, pełny prostoty, ale skomponowany z najwyższej jakości produktów.
Dzisiaj „Ristorante Amarone” to część jednej Restauracji – „Pod Różą”, która ma swoją markę i renomę. Dzięki tym wartościom udało się stworzyć w tym miejscu wyjątkowo autorską kuchnię, która miesza style i łączy kulinarne trendy. Wyjątkowe miejsce na wielodaniowe degustacje połączone
ze smakowaniem fantastycznych win. Tutejsza „Vinoteka” to miejsce – fenomen na mapie Starego Miasta. Może tutaj zorganizować wyjątkowe kameralna spotkania z autoryzowanym menu w towarzystwie ponad 300 gatunków najlepszych win.

GALERIA

Szef Kuchni – Miłosz Grabowski

Kuchnia Miłosza Grabowskiego – to pełne niespodzianek połączenia smaków zbudowane na klasycznych fundamentach. Warsztatu uczył się od najlepszych w Londynie. Współpracował z takimi tuzami kuchni jak Gordon Ramsay, czy Szefowa Clare Smyth. 2-gwiazdkowy Szef Arnauld Bignon – dał Mu fantastyczną szkołę klasycznej kuchni francuskiej, osobiście doceniając talent i zaangażowanie.

Miłosz doskonale wie, czym jest ciężka praca z Mistrzami w swojej dziedzinie. Jest także pasjonatem wiedzy. Zawsze stara się wykraczać poza konwencje, choć ceni sobie pokorę.

10 lat w spędzonych w najbardziej prestiżowych miejscach Londyńskiej gastronomii dodało mu pewności siebie w tworzeniu autorskich pomysłów, które dzisiaj ma zamiar wykorzystywać w rodzimej kuchni. Entuzjazm i zapał sprawiają, że styl pracy Miłosza szybko zostaje zauważany.

Kontakt

Floriańska 14, Kraków
ristorante@hotel.com.pl
+48 12 424 33 81

Korzystając z serwisu zgadzasz się na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close