
Eleganckie wnętrze, nowoczesna otwarta kuchnia, minimalistyczne menu. Oto krótki opis Restauracji Acquario, znajdującej się na szóstym piętrze Hotelu Monopol. Przeszklone ściany ukazują niezwykłą panoramę historycznego Wrocławia, a przylegający do restauracji przestronny taras dodaje miejscu uroku.
Dania dobierane przez Szefa kuchni oczarują nawet najbardziej wytrawnych smakoszy i koneserów. Zmieniająca się co miesiąc karta jest oparta o sezonowe produkty najlepszej jakości.
RESTAURACJA ACQUARIO NIECZYNNA DO ODWOŁANIA.
Szef Kuchni – Mariusz Kozak
Swoją karierę rozpoczął na Westminster Kingsway Collage gdzie ukończył studia na kierunku Professional Chef Diploma. Przez 8 lat zdobywał doświadczenie w renomowanych restauracjach w Londynie pracując w m.in w restauracji Gordona Ramseya oraz takimi szefami jak Marcellin Marc, Monica Galetti. W Polsce swoją karierę kontynuował w Brasserie Warszawskiej oraz Food Art Gallery jako szef kuchni.
Najbardziej ceni sobie kuchnię francuską, przede wszystkim za technikę gotowania, wyrafinowane połączenia smaków oraz elegancję. Swoje inspiracje czerpie z podróży, codziennych zdarzeń oraz fachowej literatury. Nie wyobraża sobie biblioteki bez Larousse -najlepszej encyklopedii gastronomicznej na świecie.

Kontakt
H. Modrzejewskiej 2, Wrocław
ristorante.wroclaw@hotel.com.pl
+ 48 71 77 23 780