Restauracja Pod Różą od ponad 20 lat szczyci się autorską kuchnią, której inspirację sięgają międzynarodowych źródeł. Nie brakuje tu także polskich, wytrawnych produktów i nowoczesnego podejścia do rodzimej kuchni.

Renomę Restauracji znajdującej się w najstarszym Hotelu w Krakowie
doceniają wszyscy smakosze kuchni na najwyższym poziomie.
Przychodząc tutaj można być pewnym jakości.
Kuchnia słynie z własnoręcznej produkcji, unika półśrodków.

Znamienitym dla tego miejsca są także kolacje degustacyjne w stylu „Fine Dining”, które pokazują skale możliwości Szefa Kuchni.
Renomowany ranking Wine Spectator uznał tutejszą kartę win za jedną
z najbogatszych w świecie. Wine Bar kusi w lecie w pięknej krakowskiej bramie, a na miłośników trunku Bachusa w podziemiach piwnic z XIV wieku, cały rok czeka Vinoteka. Tu można degustować ponad 300 gatunków włoskich win.

Zapraszamy do Restauracji Pod Różą

Szef Kuchni – Miłosz Grabowski

Kuchnia Miłosza Grabowskiego – to pełne niespodzianek połączenia smaków zbudowane na klasycznych fundamentach. Warsztatu uczył się od najlepszych w Londynie. Współpracował z takimi tuzami kuchni jak Gordon Ramsay, czy Szefowa Clare Smyth. 2-gwiazdkowy Szef Arnauld Bignon – dał Mu fantastyczną szkołę klasycznej kuchni francuskiej, osobiście doceniając talent i zaangażowanie.

Miłosz doskonale wie, czym jest ciężka praca z Mistrzami w swojej dziedzinie. Jest także pasjonatem wiedzy. Zawsze stara się wykraczać poza konwencje, choć ceni sobie pokorę.

10 lat w spędzonych w najbardziej prestiżowych miejscach Londyńskiej gastronomii dodało mu pewności siebie w tworzeniu autorskich pomysłów, które dzisiaj ma zamiar wykorzystywać w rodzimej kuchni. Entuzjazm i zapał sprawiają, że styl pracy Miłosza szybko zostaje zauważany.

Galeria

Kontakt

Floriańska 14, Kraków
ristorante@hotel.com.pl
+48 12 424 33 81

Korzystając z serwisu zgadzasz się na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close