Restauracja Pod Różą jest kwintesencją nowoczesnego podejścia do klasycznej kuchni i stylu. Na przeszklonym dziedzińcu renesansowego Pałacu Prospera Provany, dzisiaj Hotelu „Pod Różą” mieści się Restauracja, która od 20 lat oferuje gościom najwyższy kulinarny standard. Każdy, kto wybiera tę restaurację ma świadomość pewnej kulinarnej podróży, która wymaga otwartości i świadomości gastronomicznej. W karcie nigdy nie brakuje kulinarnych klasyków, jak znakomitego foie gras, kaczki, czy najwyższej klasy wołowiny. Kwintesencja polega jednak na tym, aby teoretycznie proste dania przeobrazić  w niepowtarzalną ucztę smaków. Specjalnie komponowane menu w Restauracji „Pod Różą” łączy gusta tych, którzy są kuchni ciekawi i tych, którym wydaje się, że o kuchni wiedzą już wszystko. Na Gości czeka także możliwość zamówienia szerszej degustacji, która przekrojowo obrazuje możliwości Szefa Kuchni.

Stylowe i przestrzenne wnętrza Restauracji przyciągają nie tylko na wykwintne kolacje i kameralne spotkania, ale także eleganckie biznesowe kolacje
i uroczystości w szerokim gronie. Na Sali Restauracji Pod Różą przez wiele lat gościli najwybitniejsi przedstawiciele świata kultury, nauki, czy polityki. Niewiele miejsc w Krakowie umożliwia zorganizowanie na jednej Sali serwowanej kolacji dla 120 osób. Dodatkowym atutem jest w pełni przeszklony dach Restauracji, który wzbogaca efekty wizualne każdego wieczora. Od czwartku do soboty wieczorami Gościom towarzyszy także muzyka fortepianowa, która dopełnia klimat elegancji.

Restauracja ma wyjątkowo bogatą piwnicę z winami, szczególnie włoskimi, ale także francuskimi, czy hiszpańskimi. Miejsce, zwane popularnie Vinoteką, to idealny zakątek dla gości rozkoszujących się winami w nastroju intymności i spokoju. To także znakomite miejsce na okazjonalne kolacje do 20 osób.

Zapraszamy do Restauracji Pod Różą

GALERIA

Szef Kuchni – Miłosz Grabowski

Kuchnia Miłosza Grabowskiego – to pełne niespodzianek połączenia smaków zbudowane na klasycznych fundamentach. Warsztatu uczył się od najlepszych w Londynie. Współpracował z takimi tuzami kuchni jak Gordon Ramsay, czy Szefowa Clare Smyth. 2-gwiazdkowy Szef Arnauld Bignon – dał Mu fantastyczną szkołę klasycznej kuchni francuskiej, osobiście doceniając talent i zaangażowanie.

Miłosz doskonale wie, czym jest ciężka praca z Mistrzami w swojej dziedzinie. Jest także pasjonatem wiedzy. Zawsze stara się wykraczać poza konwencje, choć ceni sobie pokorę.

10 lat w spędzonych w najbardziej prestiżowych miejscach Londyńskiej gastronomii dodało mu pewności siebie w tworzeniu autorskich pomysłów, które dzisiaj ma zamiar wykorzystywać w rodzimej kuchni. Entuzjazm i zapał sprawiają, że styl pracy Miłosza szybko zostaje zauważany.

Kontakt

Floriańska 14, Kraków
ristorante@hotel.com.pl
+48 12 424 33 81

Korzystając z serwisu zgadzasz się na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close