Hotel Stary

Kraków, Szczepańska 5
Odpowiednia dekoracja, profesjonalna obsługa oraz nastrojowa muzyka przyczynią się do przeżycia wspaniałych chwil w tym pięknym dniu.
Restauracja Rybki Nove przygotuje specjalne weselne menu. Na tradycyjne powitanie Nowożeńców – kieliszek szampana. Szef kuchni zaproponuje Państwu wykwintne dania ze specjalnie dobranym przez someliera zestawem win. Całonocnej zabawie towarzyszyć będzie bogaty bufet z daniami zimnymi, ciepłymi, oryginalne przekąski oraz doskonałe desery. Zwieńczeniem wieczoru stanie się tort, kuszący smakiem i wyglądem.
Ponadto Parze Młodej proponujemy noc poślubną w najlepszym apartamencie hotelowym. Gościom przyjęcia weselnego oferujemy nocleg w preferencyjnych cenach.
CENA: od 490 PLN
Cena zawiera:
Menu Serwowane
Dania do wyboru z naszej listy
Bufet z Przekąskami
zimnymi, ciepłymi i słodkimi
Wydruk Menu
wizytówek, numerów i rozkład stolików
Napoje Bezalkoholowe
kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane
Chleb Weselny
Apartament dla Nowożeńców
Dodatkowe Opcje
Pokoje dla Gości weselnych
rabaty na pokoje od 15% do 20% w zależności od terminu
Dodatkowa Dekoracja
Bufet
Dania zimne:
Cielęcina w sosie tuńczykowym z kaparami
Pasztet kaczo wieprzowy z brandy i pistacjami
Rostbef pieczony z gorczycą podany na pumperniklu z marynowaną perłową cebulką
Pierś kaczki pieczona w cytrusach
Delikatnie marynowany łosoś w konfiturze z imbiru
Tuńczyk w teriyaki z zielonymi glonami wakame
Pstrąg z bakłażanem i świeżym koprem
Selekcja warzyw z grilla z płatkami parmezanu
Deski serów włoskich i polskich z dodatkami:
konfitura z cebuli, musztarda z gruszek
Deski wędlin polskich z dodatkami:
marynowane grzyby, ogórki, chrzany, sos tatarski
Sałaty:
Sałata z kurczakiem w teriyaki i sosem z czarnego pieprzu
Sałatka z kuskusem, pomidorem i świeżą bazylią
Mini mozzarella na szaszłyku z czarną oliwką i świeżą bazylią
Gorące dania – do wyboru dwie pozycje:
Dorsz pieczony z ziemniakami confit i kaparami
Turbot bałtycki z koprem włoskim, emulsją z wermutu i chrupiącą komosą ryżową
Dorada z purée ziemniaczanym, zielonym groszkiem i sosem chrzanowym
Biodrówka jagnięca z musem szpinakowym, wędzonym ziemniakiem i pieczonym jabłkiem
Policzki wołowe w czerwonym winie z pieczonymi ziemniakami
Polędwica z sarny podana z suszonymi pomidorami i grillowaną polentą
Desery:
Mini babeczki z kremem i owocami sezonowymi
Strudel gruszkowy z bakaliami
Deser kokos-marakuja z bezą korzenną w szklanym słoiku
Tiramisu o smaku amaretto z biszkoptem kawowym
Waniliowy crème brûlée
Świeże owoce sezonowe
Pieczywo własnego wypieku
Alkohole
VODKA OSTOYA – 150PLN/BUT 0,7L
VODKA BELVEDERE – 250PLN/BUT 0,7L
GIN BOMBAY SAPHIRE – 250PLN/BUT 0,7L
RUM HAVANA CLUB – 220PLN/BUT 0,7L
WHISKY JOHNNIE WALKER BLACK 12 – 290PLN/BUT 0,7L
WHISKY CHIVAS REGAL 12 – 290PLN/BUT 0,7L
BOURBON JACK DANIELS – 250PLN/BUT 0,7L
TEQUILA BLANCO – 290PLN/BUT 0,7L
COGNAC HENNESSY V.S. – 290PLN/BUT 0,7L
PIWO – 10PLN/BUT 0,33L
——–
Opłata Korkowa 120 pln/za butelkę *
*Jeżeli klient dostarcza alkohol we własnym zakresie

Torty Weselne
Tort z marakui
Biszkopt, beza kokosowo-migdałowa, mus z marakuji na śmietanie i żelatynie
Cena: 149pln/kg
Tort „Stary”
Biszkopt bezowy migdałowy, chrupiąca masa z orzecha laskowego, pianka bawarese miętowa, masa czekoladowa
Cena: 139pln/kg
Tort trzy musy czekoladowe
Biszkopt ciemny czekoladowy, musy z czekolady gorzkiej, mlecznej i białej
Cena: 129pln/kg
Tort Schwarzwald
Biszkopt ciemny czekoladowy pączkowany syropem wiśniowym z alkoholem, masa z białej czekolady i śmietany z wiśniami
Cena: 129pln/kg
Tort Markeza
Biszkopt ciemny czekoladowy, orzechy w karmelu, pianka bawarese waniliowa
Cena: 129pln/kg
Tort Sacher
Biszkopt ciemny czekoladowy przekładany konfiturą morelową, polewa czekoladowa
Cena: 129pln/kg
Tort jogurtowy
Biszkopt jasny, mus z jogurtu i śmietany
Cena: 120pln/kg
Dodatkowa dekoracja
Cena: 20pln/kg
Specjalny kształt tortu (piłka, samochód etc.)
Cena: 30pln/kg
Kontakt
Szczepańska 5, Kraków
trzy-rybki@hotel.com.pl
+48 12 384 08 08