Niezwykłe wnętrza Hotelu Monopol to doskonały wybór na organizację przyjęcia weselnego lub ceremonii zaślubin. Wybierając nasz hotel możecie być Państwo pewni, iż profesjonalizm i doświadczenie naszego zespołu zaspokoją Państwa oczekiwania. Zadbamy o to, by czuli się Państwo wyjątkowo nie tylko w dniu ślubu, ale i podczas całego okresu jego przygotowań. W ramach organizacji przyjęć oddajemy do Państwa dyspozycji ekskluzywną powierzchnię Restauracji Monopol.

Oferta Weslna.PDF

USŁUGI DODATKOWE

Nasz personel dołoży wszelkich starań, by spełnić Państwa wszystkie oczekiwania. Oferujemy naszą pomoc w organizacji wszelkich usług dodatkowych, jak fotograf, sesje ślubne, florysta, fryzjer, zespoły muzyczne i wiele innych.

APARTAMENTY I POKOJE

W prezencie od hotelu, Nowożeńcy otrzymują nocleg w jednym z apartamentów*. Centrum Wellnes dostępne jest bezpłatnie dla wszystkich gości hotelowych. Uczestnicy wesela otrzymują preferencyjne stawki na noclegi w pokojach.

* Oferta dotyczy wesela min. 60 osób

MENU

Menu przygotowywane jest indywidualnie, zgodnie z preferencjami naszych gości.

Bufet

BUFET – OPCJE i CENY

OPCJA 1 – 120 zł/ osoba
dania zimne – 6 dań + pieczywo, masło
sałatki – 4 dania,
dania ciepłe – 3 dania,
dodatki ciepłe – 1 danie,
desery – 4 dania

OPCJA 2 – 140 zł/ osoba
dania zimne – 7 dań + pieczywo, masło
sałatki – 4 dania
dania ciepłe – 4 dania
dodatki ciepłe – 2 dania
desery – 4 dania

OPCJA 3 – 160 zł/ osoba
dania zimne – 9 dań + pieczywo, masło
sałatki – 4 dania
dania ciepłe – 4 dania
dodatki ciepłe – 3dania
desery – 5 dań

DANIA ZIMNE

Schab pieczony z rozmarynem
Schab pieczony ze śliwką
Pieczony boczek z wędzonymi śliwkami
Galaretka wieprzowa
Pasztet wieprzowy
Pasztet wieprzowo-kaczy z pistacjami
Rostbef z musztardą francuską
Ozór wołowy z remuladą z selera i roszponką
Pieczona szynka w miodzie
Wołowina z serem ricotta i orzechami
Cielęcina z sosem tuńczykowym
Śledzie w śmietanie
Śledzie w oleju lnianym
Wędzony łosoś z kwaśną śmietaną
Tarta serowa ze szpinakiem
Tarta z serem i boczkiem
Wybór polskich wędlin
Warzywa marynowane

SAŁATKI

Mix sałat z pomidorami i ogórkiem
Mix sałat z pomidorkami cherry, kurczakiem i octem balsamicznym
Mix sałat z łososiem i kaparami
Mix sałat z pomidorkami cherry, ogórkiem i owczym serem
Sałatka Cezar z krewetkami, parmezanem i grzankami
Sałata Cezar z bekonem, grzankami, parmezanem i szczypiorkiem
Sałatka z kuskusem, ośmiornicą i miętą
Sałatka Grecka z fetą, pomidorami, papryką, oliwkami i bazylią
Sałatka Caprese (pomidory, mozzarella, bazylia, oliwa)
Sałatka z selerem korzennym, roszponką i orzechami laskowymi
Sałatka z wędzonym łososiem, roszponką, kaparami i oliwkami

DANIA CIEPŁE

Czerwony barszcz z krokietem z kapustą i grzybami
Żurek z białą kiełbasą
Zupa gulaszowa z wędzoną papryką
Szaszłyki z kurczaka w mleku kokosowym (2 sztuki/ osoba)
Golonka glazurowana ciemnym piwem
Beef Strogonow
Żeberka na zasmażanej kapuście z boczkiem
Pieczona szynka wieprzowa z żurawiną
Udziec jagnięcy z rozmarynem
Łosoś pieczony z szalotkami
Dorsz z sosem ziołowym
Indyk w sosie pesto
Uda z kaczki confit z jabłkami i majerankiem
Krewetki w curry
Pierogi z cielęciną
Pierogi ruskie
Gołąbki

DODATKI DO DAŃ CIEPŁYCH

Kluski śląskie
Pieczone ziemniaki
Gnocchi ziemniaczane
Ziemniaki z masłem i koperkiem
Kasza gryczana z tymiankiem
Ryż z warzywami
Czerwona Kapusta z jeżynami
Kapusta zasmażana
Warzywa gotowane
Warzywa grillowane
Sezonowe warzywa z klarowanym masłem
Glazurowana marchew z estragonem

DESERY

Szarlotka z waniliowym chantilly
Sernik klasyczny
Ciasto serowe na miodowym spodzie
Brownie z orzechami
Ciasto jogurtowo-malinowe na pistacjowym biszkopcie
Ciasto bananowo-czekoladowe
Tarta cytrynowa
Tarta czekoladowo-karmelowa
Panna cotta z sosem malinowym
Mus jogurtowy z owocami leśnymi
Tiramisu
Krem cytrynowy
Krem orzechowy
Krem kawowy
Krem waniliowy
Pianka truskawkowa
Owoce sezonowe

ALKOHOLE

Ceny przykładowych alkoholi (rozliczenie zgodnie z konsumpcją)

WINA

Wino musujące Prosecco – 120 zł brutto/ butelka
Szampan Billecart Salmon, Brut Réserve – 300 zł brutto/ butelka
Szampan G.H. Mumm, Cordon Rouge, Brut – 320 zł brutto/ butelka
Szampan, Perrier-Jouët, Grand Brut – 400 zł brutto/ butelka
Wino białe – 80 zł brutto/ butelka
Wino czerwone – 80 zł brutto/ butelka

WÓDKA
Wyborowa – 100 zł brutto/ butelka 0,7l
Ostoya – 140 zł brutto/ butelka 0,7l
Wyborowa Exquisite – 280 zł brutto/ butelka 0,7l
Belvedere – 300 zł brutto/ butelka 0,7l

GIN
Beefeater London Dry Gin – 190 zł brutto/ butelka 0,7l
Bombay Sapphire – 220 zł brutto/ butelka 0,7l
Hendrick’s – 320 zł brutto/ butelka 0,7l

RUM
Havana Club 3 Años – 190 zł brutto/ butelka 0,7l
Havana Club 7 Años – 240 zł brutto/ butelka 0,7l
Dictador 12 YO – 390 zł brutto/ butelka 0,7l

TEQUILA
Olmeca Altos Plata – 320 zł brutto/ butelka 0,7l

WHISKY
Jameson – 220 zł brutto/ butelka 0,7l
Jack Daniel’s – 240 zł brutto/ butelka 0,7l
Chivas Regal 12YO – 260 zł brutto/ butelka 0,7l
Four Roses – 340 zł brutto/ butelka 0,7l
Glenlivet 15YO – 400 zł brutto/ butelka 0,7l
Ardbeg 10YO – 450 zł brutto/ butelka 0,7l

COGNAC
Martell VS – 330 zł brutto/ butelka 0,7l
Martell VSOP – 490 zł brutto/ butelka 0,7l
Martell XO – 1100 zł brutto/ butelka 0,7l

PIWO
Piwo butelkowe Grolsch – 15 zł brutto/ butelka 0,33l
Piwo butelkowe regionalne (Browar Stu Mostów) – 25 zł brutto/ butelka 0,5l
Piwo bezalkoholowe – 20 zł brutto/ butelka 0,5l

Hotel wyraża zgodę na przyniesienie własnego alkoholu ( jeden rodzaj) w butelkach nie większych niż 0,7l –
opłata serwisowa 40 zł za każdą otwarta butelkę.

NAPOJE

OPCJA I
Kawa, herbata, woda mineralna 25 zł / osoba

OPCJA II
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe 35 zł / osoba

OPCJA III
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe, napoje gazowane
(pepsi, 7up, Schweppes) 45 zł / osoba

Torty Weselne

w ramach deseru lub jako dodatkowa płatna opcja – 150 zł / kg

Czekolada / kawa/ whisky

Biszkopt czekoladowy / mus czekolada-whisky / mus kawowy

Kokos/ marakuja / limonka

Biszkopt biały / mus kokos-limonka / krem marakuja

Truskawka / wanilia / śmietana

Biszkopt waniliowy / mus truskawkowy / mus śmietankowo-waniliowy

Banan / karmel / orzech arachidowy

Biszkopt orzechowy / mus bananowy / krówka z orzechami

Malina / biała czekolada / mięta

Biszkopt biały / mus malinowy / mus biała czekolada z miętą

Limonka / marakuja

Biszkopt biały / mus limonka z białą czekoladą / krem marakuja

Pomarańcza / czekolada / wanilia

Biszkopt czekoladowy / mus czekoladowy z wanilią / mus pomarańczowy

Pistacja / gruszka / czekolada

Biszkopt pistacja / krem pistacja / mus gruszka / mus czekolada

Mango / mandarynka

Biszkopt biały / mus mango / mus mandarynka

Czekolada mleczna / jagoda / śmietana

Biszkopt biały / mus czekolada / mus jagodowo-śmietankowy

Jabłko / karmel / orzech laskowy

Biszkopt czekoladowy / krówka z orzechami / mus jabłkowy

Kontakt

H. Modrzejewskiej 2, 50-071 Wrocław
event@hotel.com.pl
monopol.wroclaw@hotel.com.pl
+ 48 71 77 23 772
fax: +48 71 77 23 778

Korzystając z serwisu zgadzasz się na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close